Dzisiaj kolejny dzień "tygodnia makaronu". Przyszła kolej na makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Danie dosyć szybkie i bardzo smaczne z sosem serowym ja najczęściej robię sos serowy z sera pleśniowego, mi osobiście najlepiej smakuje do tego dania.
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 200 ml śmietany
- 80 gram sera pleśniowego
- 450 gram szpinaku
- makaron pene
- sól
Przygotowanie:
Kurczaka opłukujemy i osuszamy, następnie kroimy w kostkę i przyprawiamy. Teraz gotujemy makaron, na aldente. Teraz do garnuszka dodajemy śmietanę i ser pleśniowy pokrojony w kostkę(szybciej sie rozpuści) i podgrzewamy. Teraz smażymy mięsko, na drugiej patelni rozmrażamy i podsmażamy szpinak. Dodajemy makron do szpinaku potem sos a na sam koniec kurczaka. Gotowe
Smacznego tttorcik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz