niedziela, 14 września 2014

Time to : Beziki a la makarons

Witajcie dzisiaj przygotowałem idealną przekąskę na podwieczorek. Przegryzka pomiędzy posiłkami.
A są to beziki z mączką orzechową. A dokładnie zmiksowane orzechy Felix "Laskowe w miodzie"
Nadają świetnego smaku, każdemu powinny zasmakować.
Mała ilość składników łatwe w przygotowaniu i szybkie. Szybkie może dlatego bo szybko znikają.
Jednak czas pieczenia to test cierpliwości bo unoszący się zapach powala.


Beziki a la makarons

 Składniki:

  • 200 gram orzechów
  • 3 białka
  • 200 gram cukru
Przygotowanie:

Orzechu miksujemy na mączkę, jak najdrobniej.
Białka ubijamy tak jak na bezy z cukrem, bardzo bardzo dokładnie. Teraz włączamy piekarnik do nagrzania 120-130 stopni. 
Do mączki dodajemy 3-4 łyżki piany i mieszamy delikatnie. 
Teraz dodajemy resztę i mieszamy. Mieszamy i mieszamy i mieszamy ale delikatnie. Przekładamy do rękawa cukierniczego ( woreczek strunowy, foliowy albo po prostu nakładamy łyżeczką) i wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. 

Pieczemy przez 50-60 min. Następnie delektujemy się smakiem. 

Smaczego
blogi kulinarne
Popołudnie z Felixem







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz