A są to beziki z mączką orzechową. A dokładnie zmiksowane orzechy Felix "Laskowe w miodzie"
Nadają świetnego smaku, każdemu powinny zasmakować.
Mała ilość składników łatwe w przygotowaniu i szybkie. Szybkie może dlatego bo szybko znikają.
Jednak czas pieczenia to test cierpliwości bo unoszący się zapach powala.
- 200 gram orzechów
- 3 białka
- 200 gram cukru
Przygotowanie:
Orzechu miksujemy na mączkę, jak najdrobniej.
Białka ubijamy tak jak na bezy z cukrem, bardzo bardzo dokładnie. Teraz włączamy piekarnik do nagrzania 120-130 stopni.
Do mączki dodajemy 3-4 łyżki piany i mieszamy delikatnie.
Teraz dodajemy resztę i mieszamy. Mieszamy i mieszamy i mieszamy ale delikatnie. Przekładamy do rękawa cukierniczego ( woreczek strunowy, foliowy albo po prostu nakładamy łyżeczką) i wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 50-60 min. Następnie delektujemy się smakiem.
Smaczego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz