Ja połączyłem je z czym europejskim a na myśli mam ziemniaki :D Pierwsze ugotowane a następnie podsmażone na patelni.
Składniki:
Marynata:
- 4-5 łyżek sosu sojowego
- 2/4 szklanki oleju
- łyżka sosu słodko kwaśnego
- łyżka sosu chili
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- szczypta "warzywka"
- podwójna pierś z kurczaka
- sezam + bułka tarta
- mąka
- 2 jajka + 3 łyżki mleka
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w niewielkie kawałki. Składniki marynaty mieszamy razem i zalewamy nią kurczaka. Wkładamy do lodówki na taki czas jakim dysponujemy (najlepiej godzinę).
Szykujemy 3 miseczki w jednej jajka z mlekiem, w drugiej mąkę a w trzeciej sezam z bułką tartą. Wyciągamy mięso z lodówki i odcedzamy wmiarę od marynaty. Teraz panierujemy jak zwykłedo schabowego, mąka-jajko-sezam+bułka tarta.
Smażymy. Następnie redukujemy troszkę sos i podajemy.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz