czwartek, 11 września 2014

Time to : Malinowy dżem

Dziś na szybko.
Miałem 0,5 kilograma malin które zaczęły już puszczać sok.
I tak myślę i myślę i wpadłem na pomysł dżemu. Z urozmaiceniem o ciekawe przyprawy.



Malinowy dżem


Składniki:
  • 500 gram malin
  • 200 gram cukru żelującego 3:1
  • 2 szczypty czarnego pieprzu
  • 3-4 listki mięty 
Przygotowanie:

Maliny wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. Teraz dodajemy pieprz i mięte. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 3 minuty. 
Wyławiamy listki mięty, następnie przekładamy do słoiczków. I albo pasteryzujemy albo jemy odrazu. 

Samczego tttorcik


Durszlak.pl









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz