sobota, 27 września 2014

Polędwiczka z grilla bez grilla

Dzisiaj smak grilla w domu. Polędwiczki wieprzowe z przyprawą do grilla tylko przyprawić i usmażyć. Banalne jednak sposobów przyprawiania jest wiele i każdy ma inny ja dzielę się dzisiaj z wami z tym.



Polędwiczki grillowe

Składniki:
  • polędwica wieprzowa (w moim przypadku 600 gram)
  • przyprawa do grilla Kotanyi
  • warzywko (vegeta) 
  • oliwa z oliwek ( albo olej z pestek winogron, słonecznikowy)
Przygotowanie:
Kroimy polędwiczki na paseczki i rozklepujemy. Z obu stron obsypujemy przyprawami. Wszystko przekładamy do miski i zalewamy oliwą. Odkładamy do lodówki na ok. godzinkę. Teraz czas na smażenie najlepiej na tłuszczu z miseczki.

Oczywiście jeżeli pogoda sprzyja można to mięsko zrobić na grillu, zyska wtedy dodatkowy aromat dymu. 
Smacznego

Jak macie swoje sposoby na przyprawienie mięsa podawajcie w komentarzach. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz