Jajka w koszulkach
Składniki:
- jajka
- 3-5 łyżek octu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Do garnka (średniego) wlewamy wodę i dodajemy ocet następnie zagotowujemy.
Czas na wbicie jajek. Polecam pierwsze wbić je do miseczki (oczywiście pojedynczo). Wodę w garnuszku zamieszać aby wirowała u wlać jajko do środka. Gotujemy do czasu aż jajko będziemy odpowiadało nam najbardziej konstytucjom. Ja najbardziej lubię takie lekko ścięte od zewnątrz a płynne w środku i ideale są wtedy bo można w nich maczać chlebek.
Smacznego
Od jakiegoś czasu mam ochotę na te jajka, uwielbiam dokładnie taką konsystencje, aby móc zanurzyć w nich chleb :) W najbliższy wolny weekend muszę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńGenialne :O czym prędzej obserwuję Twojego bloga, może znajdę jakiś przepis, który i ja (tak, tak, jestem słaba kucharką...) ugotuję!
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że wpadniesz kiedyś na mój i się rozgościsz:*
kiproovska.blogspot.com
pozdrawiam cieplutko!