sobota, 17 stycznia 2015

Bezy kawowe

Kolejna odsłona moich ukochanych bez. Nie wiem za bardzo co tu taj teraz napisać, ogólnie bezy możecie indywidualnie "doprawiać" tym razem będą kawowe. Dobre jak chcemy się troszkę rozbudzić.



Bezy kawowe

Składniki: 
  • 3 białka
  • 100 gram cukru
  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu

Przygotowanie: 

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, ocet. Bardzo dokładnie miksujemy teraz kawa, która się rozpuści tylko trzeba chwilę pomiksować. 

Piekarnik rozgrzewamy do 110 stopni.

Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. 

pieczemy/suszymy przez około 45 min. 

Smacznego 





2 komentarze:

  1. Słodkie maleństwa, czuję, że nie skończyłoby się na jednym :)

    OdpowiedzUsuń